Da ostvarite svoj maksimum potrebno vam je samo par udaha.

Hiperbarična oksigenoterapija
za sportske povrede

Hiperbarična oksigenoterapija (HBOT) za profesionalni sport je postala jedna od najefektnijih metoda za oporavak sportista.

>

Zdravije takmičenje

Poznato je da dopunjavanje unosa kisika pod višim atmosferskim pritiskom u hiperbaričnoj komori prirodno skraćuje vrijeme zaliječenje kod sportskih povreda i omogućava povrijeđenim sportistima da se brže oporave i smanje rizike od ponavljanja povrede.

Sport je intenzivan i povrede izazivaju manje ili veće traume za tijelo direktno ili indirektno, kao rezultat sila udara u kontaktnim sportovima za vrijeme takmičenja ili veoma zamornog treninga.

Uđite u naše komore za HBOT

Manje povrede

Uganuća

Istegnuća

Posjekotine

Kontuzije

Jednostavni prelomi

Zamor mišića

Veće povrede

Teške kontuzije

Duboke rane

Oštećenje hrskavice

Prelomi

Oštećenje tkiva kompartment sindrom

Traumatska povreda mozga

Kraće vrijeme oporavka i brži povratak na teren

Intenzitet napora u današnjem sportu doveo je do rasta učestalosti povreda sportista na svakom nivou vještine i starosti. Rizik kod sportista koji se često takmiče da izgube svoj profesionalni zalet kada se dese povrede je manji nego rizik od ponavljanja povrede, koja bi dovela do ozbiljnijih problema.

Hiperbarična oksigenoterapija – udisanje čistog kisika u komori pod pritiskom – dovodi do povećanja nivoa kisika u krvnoj plazmi i hemoglobinu, tako povećavajući sposobnost crvenih krvnih zrnaca da pristupe pritisnutim krvnim sudovima i omoguće dotok kisika u oštećena tkiva radi regeneracije i izliječenja.

Povećani nivoi kisika doprinose bržem oporavku nakon vježbanja i tako povećavaju opću sposobnost sportista.

Povećajte svoj nivo kisika
radi bržeg oporavka od vježbanja

HBOT je jedan od najbržih načina da ubrzate izliječenje i oporavak. Povišenje atmosferskog pritiska dovodi do većeg stepena apsorpcije kisika, što pomaže tijelu da se samo izliječi i umanjuje bol, umor i oštećenje izazvano sportskim povredama.

Hiperbarična oksigenoterapija će pomoći sportistima da:

  • Smanje lokalnu hipoksiju (nedostatak kisika na nivou tkiva)
  • Smanje lokalnu upalu i edeme
  • Smanje formiranje ožiljnog tkiva
  • Smanje zamor mišića i istegnuća mišića
  • Brže izliječe meka tkiva, ligamente i prelome
  • Povećaju dovod kisika u povrijeđena područja
  • Brže regeneriraju kosti i hrskavicu
  • Povećaju aktivaciju matičnih ćelija
  • Poprave oštećenje hrskavice
  • Poboljšaju mentalni fokus

Hiperbarična oksigenoterapija je prirodna kao disanje

Oksigenoterapija je jedan od najmoćnijih i 100% prirodnih načina za smanjenje upala, brže zarastanje rana i optimizaciju i fizičkih i mentalnih sposobnosti.

Vitalno ulaganje za postizanje optimalnog nivoa sposobnosti

Hiperbarična oksigenoterapija pomaže sportistima da se oporave od intenzivnih treninga i takmičenja, kao i da izliječe manje ili veće traumatske povrede.

Odmah dostupne za isporuku bilo gdje u svijetu

Pročitajte više o planovima ulaganja

Mirni pod pritiskom

Faktor pritiska u HBOT dovodi do smanjenja edema (otoka) da bi se povoljno uticalo na oksigenaciju dotoka krvi u pogođena područja. Povećani nivoi kisika smanjuju otoke tkiva i omogućavaju brži oporavak od različitih povreda, uključujući zamor mišića.

Ostvarite vrhunsku sposobnost brže

Dodatna oksigenacija krvi može da bude od koristi sportistima koji treniraju po programima veoma velike izdržljivosti kao pomoć pri upalama, modricama, ishemiji, bolovima i za unapređenje sposobnosti za borbu protiv infekcija. Da bi se sposobnosti dovele do optimalnih, sportisti treba da pronađu ravnotežu između napora na takmičenjima, treninga i oporavka.

Rezultati su mnogo bolji kada sportista kombinira fizioterapiju sa hiperbaričnom oksigenoterapijom i vrijeme oporavka od jednostavnih povreda se skraćuje na oko 70%.