Optimalno zdravlje je unutrašnja ljepota.

Hiperbarična oksigenoterapija
za ljepotu i opuštanje

Prihvatanje korištenja HBOT za ostvarivanje estetskih ciljeva je relativno nov pristup stalno rastućem dopunskom tretmanu, oksigenoterapiji.

HBOT kao pomoć za podmlađivanje kože

Tokom tretmana hiperbarične oksigenoterapije u komori pod pritiskom, tijelo prima čist kisik pod višim atmosferskim pritiskom da bi se podstakao dotok kisika u sisteme cirkulacije.

Povišeni nivoi kisika koji dopire u područja sa slabim protokom krvi ili čak hipoksična područja (kao što su povrede ili teže rane) pomažu tijelu da brže zacijeli na prirodan način, kao i da se podmladi.

Uđite u naše komore za HBOT

Optimalno zdravlje

Cilj koji svi možemo da ostvarimo

Zdrava cirkulacija krvi omogućava tijelu da se podmladi, reparaciju oštećenih ćelija kože, omogućava koži da zacijeli nakon traume i umanjuje konture bora. Povećana cirkulacija kisika u tijelu može da dopre do područja pogođenih bolestima kože da ponovo pokrenu prirodne procese kao što su sinteza kolagena i regeneracija tkiva.

Pročitajte više o zarastanju rana sa HBOT

Hiperbarična oksigenoterapija je prirodna kao disanje

Oksigenoterapija je jedan od najmoćnijih i 100% prirodnih načina za smanjenje upala, brže zarastanje rana i optimizaciju i fizičkih i mentalnih sposobnosti.

Vitalno ulaganje u zdravije življenje

Uživanje u optimalnom zdravlju je najbolji povrat ulaganja na tržištu

Hiperbarične oksigen-komore OxyHelp su dostupne za isporuku širom svijeta.

Pročitajte više o planovima za ulaganja

Dah po dah da biste osvježili svoje tijelo

Kisik predstavlja osvježavajuće, opuštajuće iskustvo u kojem svi možemo da uživamo jer proizvodi endorfine, hormone sreće. Osim očiglednih efekata na naše opće blagostanje, kisik doprinosi vitalnosti kože detoksifikujući krv i pospješujući ćelijske procese koji doprinose borbi protiv efekata starenja.

Pročitajte više o dejstvu protiv starenja

Čist kisik za podsticanje prirodnih procesa izliječenja

Tretmani hiperbarične oksigenoterapije su ugodni i opuštajući i sve što treba da radite je da dišete čist kisik u komori pod povišenim atmosferskim pritiskom koji pospješuje distribuciju kisika preko krvnih kapilara, preko tkiva, organa i mozga. Tretman je neinvazivan i odgovara skoro svima, uz par izuzetaka.

Pročitajte više o potencijalnim rizicima

Hiperbarična oksigenoterapija dokumentirano:

  • Reaktivira ćelije kože i pospješuje cirkulaciju krvi
  • Podstiče proces prirodnog izliječenja i imunitet
  • Pospješuje vitalnost, popravlja koncentraciju i pamćenje
  • Smanjuje umor i podiže nivo energije, stamenost i izdržljivost
  • Unapređuje podmlađivanje ćelija i pomaže u strategijama borbe protiv starenja
  • Uklanja osjećaj kognitivne disfunkcije i džetlega

Kisik i wellness

U našoj potrazi za uživanjem u koristima optimalnog zdravlja, disanje čistog kisika ima vitalnu ulogu kao pomoć u cirkulaciji krvi.

Oksigenoterapija najbolje funkcionira u hiperbaričnom okruženju, jer povišen pritisak gura molekule kisika u krvnu plazmu, u likvor da bi došli do mozga i kičme, da bi pomogli u reparaciji upaljenih područja, pogođenih organa i tkiva.

Uravnotežena prehrana, dobro vježbanje i svjestan pristup zdravom životnom stilu će garantirati da se sjajno osjećate svakog dana.

Značaj vaših resursa kisika

S godinama, nivo učinka tjelesnih funkcija kod ljudi opada, posebno s obzirom na cirkulaciju kisika na različita vitalna odredišta, kao što su srce, pluća, bubrezi i drugi organi.

Oksigenoterapija čini čuda za vaskularni kapacitet i poboljšanje cirkulacije. Dopunjeni nivoi kisika će stvoriti nove krvne sudove, nove matične ćelije, nove ćelije oko vašeg srca, kao i nove moždane ćelije. Tijelo će tretirati kisik kao novi resurs za usmjeravanje u pogođena područja i podsticanje rada na reparaciji.

Vratite vrijeme
i ostvarite optimalno zdravlje

Hiperbarična oksigenoterapija najbolje funkcionira u kombinaciji sa fizičkim vježbanjem da biste iskoristili svoje povišene nivoe kisika. Kombinirana sa pametnom ishranom, unosom vitamina i drugim wellness tehnikama kao pomoć u svim dimenzijama života, oksigenoterapija će stvoriti najbolje uvjete za postizanje optimalnog zdravlja.